Vormgeving knop in catalogus voor online bronnen

In de catalogus kunnen beschrijvingen worden opgenomen die verwijzen naar online bronnen, door een url in het veld ‘856 u‘ op te nemen:

Veld 856 voor verwijzingen naar online bronnen

Als er niks wordt ingevuld in veld ‘856 y‘ wordt in de catalogus de standaard tekst ‘Klik hier voor online toegang’ getoond:

Deze tekst wordt automatisch vertaald als de gebruiker een andere taal kiest in de catalogus: ‘Click here to access online’

Om de online bronnen beter zichtbaar te maken in de resultaatlijst kan de vormgeving met behulp van CSS eenvoudig worden aangepast door in OpacUserCss het volgende toe te voegen:

span.results_summary.online_resources {
  display: inline-block;
  padding: 5px;
  margin-bottom: 10px;
  border: 1px solid #009c82;
  border-radius: 3px;
  background-color: #97d68a4d;
}

Als de achtergrondkleur van de knop donker is, kun je de kleur van de link in de knop aanpassen, naar wit in dit voorbeeld:


span.results_summary.online_resources a:link {
  color: #fffff;
}

De kleur van de knop (#009c82) en de rand (#97d68a4d) kan aangepast worden, passend bij de huisstijl van de bibliotheek.

Kijk voor uitleg over CSS op W3schools. Daar is alles over CSS te vinden met uitleg over de mogelijkheden van elk onderdeel.

Het resultaat:

Vul je in het veld ‘856 y‘ een eigen tekst in, dan wordt deze in de knop getoond. Deze tekst wordt echter niet automatisch vertaald!