Sublime Text

Sublime Text een hele veelzijdige teksteditor met zeer geavanceerde mogelijkheden voor bijv. zoeken en vervangen. Ga naar Sublime Text voor meer informatie en download.
Lees verder Sublime Text

MarcEdit

MarcEdit is feitelijk een gereedschapskist voor het werken met MARC en is een uitstekend hulpmiddel voor vertalen van metadata. Op de website van MarcEdit kun je het programma downloaden, maar ook de nodige uitleg en ondersteuning vinden. Een overzicht van de ‘gereedschapskist’:
Lees verder MarcEdit

Uitleencijfers

Er is een rapport waarmee de uitleencijfers per maand kunnen worden uitgelezen. Per maand worden de cijfers verzameld van uitleningen, verlengingen en het aantal ingeleverde boeken (issue, renew, return).
Lees verder Uitleencijfers

Exemplaargegevens wijzigen

Er zijn meerdere manieren om exemplaargegevens in batch te wijzigen. Je kunt via Hulpmiddelen kiezen voor Meerdere exemplaren wijzigen. Er wordt dan gevraagd om een bestand met barcodes of exemplaarnummers (itemnummers). Je kunt ook barcodes scannen of gewoon een lijst barcodes knippen en plakken. Een andere manier werkt via het draaien van een rapport. Met…
Lees verder Exemplaargegevens wijzigen